Търсене в този блог

19 февруари 2018 г.

Джендър идеолагията на Джудит БътлърМасово се ползва феминиското движение като оправдание за новата мейнстрийм идеология - т.нар. "джендър".

Не можем да отречем, че над 150 години продължава борбата на жените за равнопоставеност. Но е интересно, че "джендър идеологията" се появи първо в страните, в които равноправието между двата пола бе постигнато напълно.

Това ново и модерно течение далеч надхвърля радикалния феминизъм
, защото отрича половото разделение, световните религии и семейството, като основна социална единица в обществото. Разбира се, то е немислимо в салафитските и уахабитските държави, за сметка на западноевропейските държави, САЩ, Канада, Австарлия и Нова Зеландия, които са напълно погълнати от тази нова идеология, която вече налагана като норма, а всички традиционни хора са обвинени в хомофобия.Главен идеолог на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семействоПрез 1984 г. Йейлският университет й присъжда докторска титла за дисертация върху понятието за желанието при Хегел. Тя е професор по реторика в Университета Бъркли.

От 2006 г. заема катедрата по философия „Хана Аренд” в European Graduate School в Швейцария.

От 1999 г. Джудит Бътлър принадлежи към Guggenheim Fellowship.

От 2001 г. към Rockefeller Fellowship.

През 2004 г. тя получава Brudner Prize на Йейлския университет за особени заслуги „for lesbian and gay studies”.

През 2008 г. е отличена с Andrew W. Mellon Award, отличие, дотирано с 1,5 млн. долара, което позволява на носителите „да преподават и изследват при особено изгодни условия”.

От 2012 г. Бътлър е гост професор в Columbia University, същата година получава и наградата „Теодор В. Адорно” от 50 хил. евро.

Странно е, че „субверсивната” теория на Джудит Бътлър (субверсия означава преврат, сваляне, събаряне, унищожение, развала) и на нейните учители се приветства, насърчава и подкрепя от академичните елити в неолибералния свят. Джендър идеологията се налага от неолибералните елити, медии, политици, НПО под прикритието на равнопоставеността на жените и мъжете, което всъщност се оказва един тактически преходен стадий, целящ да осъди отстрани традиционните порядки.

Старата дума sex(пол) трябва да бъде заменена от нова “gander” (родов пол или социален пол), за да разобличи, дестабилизира и премахне половата полярност.

Според Джудит Бътлър “биологичния пол” не съществува, няма мъже и жени. Полът е една фантазия, нещо, в което вярваме, защото често ни е повтаряно. Социалният пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, той не играе изобщо никаква роля, той възниква само защото е създаден от езика и хората вярват в това, което непрекъснато чуват. През погледа на Джудит Бътлър идентичността е свободно рееща се и гъвкава, не съществуват мъжко и женско същество, а само определено „изпълнение” (пърформанс), поведение, което може да се променя по всяко време.

Джендър тезата е, че докато има жени - жените могат да бъдат потискани и докато има хетеросексуална нормалност- ще има дискриминация на хомосексуалността и другите форми на желанието”. Т.е. с ликвидирането на половата идентичност (човекът е безполов индивид) ще се еманципира от диктатурата на природата, ще осъществи пълната свобода на избора, избор на пол, самоопределение, сексуалност и принадлежност.

Бътлър отива по-далеч, като заявява: „Табуто върху кръвосмешението е юридически закон, който едновременно забранява кръвосмесителните актове и конструира някакви родово-полово белязани субективности чрез механизма на принудителна идентификация... Табуто върху кръвосмешението не само забранява сексуалното съединяване на членове от една и съща родствена линия, но включва и табу върху хомосексуалността”. С други думи кръвосмешението, трябва да отхвърлено като морално и юридическо престъпление, защото ограничава хомосексуалността и кръвосмешението не е осъдително според джендър идеологията.

Семействата, според Бътлър, се определят вече не от брака и произхода, а децата не се зачеват, а се „проектират” („designed”) и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба и генна манипулация.

Джендър идеологията се представя на младото студентско поколение като достижение на модерното мислене. Персоналът на служби, стопански предприятия и образователни институции се приучва на джендър. Всичко това се случва, без да има публичен дискурс за това нито в парламента, нито в медиите. Никой не знае какво е джендър, но въпреки това джендър става мейнстрийм норма.

Джендър идеолагията отхвърля "Всеобщата декларация за правата на човека", приета от Общото събрание на ООН на 10 декември 1948 г. В нея се казва: „Семейството е естествена и основна клетка на обществото и има право на закрила от обществото и от държавата.” (чл. 16). С унищожаването на семейство е първата стъпка към разрушаване на християнските ценности и ние вече сме свидетели на последствията. През последните четири десетилетия раждаемостта спада в почри всички европейски страни много под нивото на оцеляване. В същата степен, в която се опитват да компенсират дефицита чрез миграция, европейските държави жертват своята собствена култура, ценности и традиции. Европа рязко се променя - деомографиски, кутурно и религиозно. 

Неолиберализма и мултикултурализмът имат сходни цели, а джендър нормите не им противоречат:

1. Налагане на Нов Световен Ред, нови норми на поведение, нов морал.
2. Премахване на семейството, като основна социална единица.
3. Изкореняване на християнстиянските ценности, насаждане на тотален атеизъм.
4. Обществено възпитание на децата, възпитание на следващите поколения в извън семейна среда.
5. Интернационализмът е преименуван на Глобализъм.

Пет прости цели, които ще променят света, след като 
Марксизма и Ленинизма не успяха, идеолозите отново са евреи. Европа се превръща в хабитат на джендъри атеисти, емигранти (няколко поколения) - главно мюсюлмани, християни - обявени за ненормални и хомофоби. В същото време Саудитска Арабия бе избрана за защитник на правата на жените, постоянен член на Комитета за статута на жените към ООН, въпреки, че в тази държава жените са едни от най-безправните индивиди в света.

Неолиберализма и мултикултурализмът налагат нормата, че хетеросексуалните „сигнатури” на обществото трябва да се изличат във всички области. Мъж и жена, брак, религия, семейство, баща и майка, сексуалност и плодовитост трябва да се унищожи из корен. Новите дискриминирани в “Западния свят” ще станат християнските семейства и хетеросексуалните, защото те ограничават “правата” на различните, джендарите и неолибералите.

Ако искаме да запазим дори и минимален шанс да съхраним нашата хилядолетна култура, традиции и начин на живот, “джендър идеологията” трябва да бъде разобличена и изтласкана, защото всяка крайност е лоша, “джендър идеологията” не защитава жените, а отрича половете, семейството, християнските ценности и биологичните закони.

Кажете НЕ на всички, които ни “продават” джендър идеологията, без значение в каква “опаковка” ни я поднасят.


7 коментара:

 1. Иван Борисов, Канада: Надявам се България да не подпише смъртната присъда на нацията!

  http://epicenter.bg/article/Dzhendar-politikata-i-multikulturalizmat-unishtozhavat-zapadnata-tsivilizatsiya/147081/11/0

  ОтговорИзтриване

 2. Според официалните данни на Евростат (има ги свободно в Мрежата) броят на изнасилванията на 100 хиляди души за една година в Европа стои така. Класацията се води убедително от Англия и Уелс с 62 изнасилвания. Следва Швеция с 57, а там доскоро нямаше такива ужасии. Някой може ли да познае до три, защо сега Швеция е на второ място в тази срамна класация? В гордата Исландия, където слънцето е кът и има дефицит на витамин Д, изнасилванията са 54. При това там няма мигранти и значи исландците сами си изнасилват жените, по една на всеки 920. У нас обаче е една на 30 000, за сведение на всички, които мислят, че тук е Адът, а там – Раят. Е, не е точно така. Следват останалите две парчета от Обединеното кралство, а именно Северна Ирландия с 39 и Шотландия с 33.

  В следващата по-умерена група са Белгия с 26 и Франция с 20 изнасилвания. Да видим сега скандинавските страни, където уж е най-високо качеството на живот и са най-щастливи хората. В Норвегия изнасилванията официално са 22, но там има много скрити изнасилвания и убийства на бебета, като някои педофили правят това със собствените си деца на възраст до една годинка (колко удивителни знака заслужава това свинство?!). Но защо свинство, има ли свиня, която изнасилва малките си? Там впрочем са добре и с убийствата, като през 2011 г. един младеж застреля 77 души по принципни съображения. И днес е в затвора за цели 21 години, горкият. Следват Финландия и Дания с по 19 изнасилвания. Германските държави Австрия и Германия са с по-прилични показатели, съответно с 13 и 9 изнасилвания годишно.

  Хулената и нетолерантна уж България е някъде на „опашката” на Европа с по-малко от 2 (две!) изнасилвания. И какво се оказа? Балканските държави, простите, неуките и мърлявите, почти не си изнасилват жените! Не го казвам аз, Евростат го казва. Но пък големите, умните, демократичните и чистичките, не се спряха да ни поучават как не трябва да си бием и изнасилваме жените.   ОтговорИзтриване
 3. Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации от целия свят и хора, които са привлечени към собствения си пол, се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология.

  Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения:

  Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:

  Всеки, който не е съгласен с постулатите на движението на джендърната идеология, е цензуриран, жестоко наказван, очернян и стигматизиран като „хомофоб“, „трансфоб“ и други пренебрежителни обиди. Свободата на мнение и научните дебати се цензурират. Много хомосексуални хора са били и продължават да бъдат жертви на движението на джендърната идеология. Дори медиите се предават пред ЛГБТИ групите, защото се страхуват от икономическите последици, които може да ги сполетят заради изразяването на неодобрение на лобито на джендърната идеология.
  Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати. В Испания пример е закон за ЛГБТИ, подкрепян от лявата политическа партия „Подемос“. Той цели да налага икономически глоби, лишаване от свобода и други наказания за престъплението да не си съгласен с подхода на движението на джендърната идеология към терапията на деца с полова дисфория. Някои от тези терапии днес се смятат за „малтретиране на деца“ дори в страни, които отдавна ги прилагат. Освен това тези закони предлагат задължителна индоктринация на малолетни по въпроси като сексуално разнообразие, семейно разнообразие и полова дисфория. Те искат да гарантират възможността човек да може да избира собствения си пол без никакви трудности, дори и по отношение на деца на 5- до 8-годишна възраст. Тази псевдонаучна индоктринация противоречи на правото на родителите да възпитават децата си в съответствие със собствените си ценности. Ценностите им не са нито дискриминационни, нито насилнически – те просто са различни от онова, което искат защитниците на джендърната идеология.

  Мадридска декларация за разбирателство, уважение и свобода


  Мадрид, 23 февруари 2018 г.

  ОтговорИзтриване
 4. Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология.

  Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода.

  Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми.

  Тези учени вършат своята работа и търсят истината.

  Мадридска декларация за разбирателство, уважение и свобода


  Мадрид, 23 февруари 2018 г.

  ОтговорИзтриване
 5. Целта на новия ред са следващите поколения. https://imgur.com/gallery/Xugz75r

  ОтговорИзтриване
 6. Гледам и не вярвам http://imgur.com/gallery/BrBj4hM

  ОтговорИзтриване

 7. Повечето българи, подкрепени от Православната, Католическата и Протестанските Църкви, както и от Българското мюфтийство застанаха с имената си СРЕЩУ Истанбулската конвенция. Това е причната евентуален референдум да не бъде гласуван на този етап, трябва им време да "обработят" обществено мнение, да спечелят по-голяма подкрепа.

  Въпросът е може ли да спрем тези, които ПОДКРЕПЯТ конвенцията - европейските партии и институции, т.нар. десни политици, зелени, либерали и глобалисти, НПО, медии, както и Централения Израилтянски Съвет и Организацията на евреите в България "Шалом"?

  След като Истанбуската конвенция НЕ е задължителна, защо България е подложена на този силен политически, медиен и НПО натиск, защо трябва да приемаме "норми и задължения", прикрити в Конвенцията за борба със семейното насилие, но имащи други цели и наметения?

  Третия въпрос е - защо жертвата на семейно насилие трябва да бъде определяна полово за да бъде осъдена агресията и насилието?

  Насилието е престъпление без значение от пола. Ако има осъдътелни действия, базирани на сексуална принадлежност и/или ориентация, това не е правосъдие, а дискриминация.

  Аз виждам опит чрез декларирани добри намерения да се въведат нови "норми", като старите норми се обяват за лоши, нечестни, дискриминиращи, нелиберални, дори неевропейски, недемократични.

  Последеният въпрос е защо Конвенцията ни задължава да се борбим със стереотипите? Цитирам:

  "държавата се задължава да се бори със традициите и обичаите".

  Без да уточнява кои стереотипи, традиции и обичаи са "лоши", защо са лоши, защо трябва да изкореняваме това, което е съхранило българите през вековете, това ли е целта на конвенцията - да изчезне националната идентичност?

  Сега отново вижте кой е ЗА и кой ПРОТИВ (в началото на коментара) и си направете изводите. Всеки сам за себе си.

  ОтговорИзтриване