Търсене в този блог

9 април 2017 г.

Защо ислямският тероризъм е непобедим?

Ислямския тероризъм не е създаден от лидери или държави, той е динамичен и неуловим, защото е подчинен на идеология. Колко от вас знаят каква е идеологията на ислямския тероризъм?

Е, ще помогна, терористите (от мюсюлмански братя, Ал-кайда, Боко Харам, Ал-Шабаб, Ал-Шариа, ИДИЛ и техните поддръжници и бъдещи производни) не представляват режим, племе, държава, всички те са подчинени на една идеология - това е крайно консервативната форма на исляма - уахабизъм и салафизъм.

Мнозина ще се изненадат, че уахабизъма и салафизъма са официално наложени в страни като Саудитска Арабия, Дубай, ОАЕ и Катар, които са най-верните съюзници на Великобритания, САЩ, Израел, Франция и Германия в Ислямския Свят. Крайно консервативна форма на ислямът печели и нови територии - това са мюсюлманите в Западна Европа, Кавказките републики на РФ, Азия и Турция. За идеологията няма държави, граници и континенти, тя не се спира с полиция, войни и разследвания. Тя се побеждава само с премахване на финансовите потоци и налагане на санкции на държавите поддържащи крайно консервативната форма на исляма - уахабизъм и салафизъм.

Защо тези ислямски терористи не атакуват най-големия си враг в региона - Израел, а атакуват най-светска държава в Близкия изток - Сирия? Защо тези джихадисти избиват шиити, кюрди, арменци, бедуини, палестинци, черкези и най-вече християни, но не посягат над сунитите в Катар, Бахрейн, Саудитска Арабия, Кувейт и Турция? Защо тези терористи не атакуват Израел, а Сирия, нали се бият за вярата, нали не се страхуват за живота си?

Целите на джихадистите са прости, две:

1. Да се премахнат светските владетели в ислямския свят и да се наложи Шариата във всички страни в Мюсюлманския свят - това далеч надхвърля границите на Близкия изток. 

2. Да се породи хаос и страх, СТРАХ от ислямския тероризъм, страх, който ще се всее в сърцата на западните граждани, страх, който ще прокуди християните от Близкия изток, страх, който ще накара европейците да се лишат от гражданските си права и свободи, страх, който ще улесни подслушването и следното, страх, който ще ни раздели, ще насади омраза, ненавист и подозрителност. Този страх и хаос, ще позволят на плутокрацията по-лесно да ни контролира - всички нас.

Днес всички европейски и американски лидери хвърлят цялата вина за всички атентати върху ИДИЛ, боязливо надявайки се никой да не забележи връзките ѝ с богаташите на Арабския полуостров. Няма медии, които да ни съобщят, че парите от Саудитска Арабия се използуват в Европа (включително и в България) за строежа и поддръжката на джамии, плащането и изпращането на арабски имани, които разпространяват крайно консервативна форма на исляма - уахабизъм и салафизъм.


След псевдо-атентата срещу Ердоган, САЩ обяви подкрепа си на "демократично" избраната власт в Турция, т.е. Ердоган. Демократична, каквито са Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт, Катар, Йордания, а вече и Афганистан, Ирак, Либия и Косово.


Наблюдаваме началото на края на светска държава в Турция и затвърждаване на поетия от Ердоган курс на ислямизация. На всеки средно интелигентен човек му е ясно, че "Превратът" е по добре отигран от Ердоган сценарий, който му позволява да се разправи окончателно с опозицията си – както по върховете на армията, така и сред политическите си опоненти и да наложи окончателно пълен диктаторски режим, в "защита на Държавата".


Терористичните актове на насилие, са чудесно извинение за ограничаване на човешките права и свободи - очаквайте нови антитерористични закони, очаквайте засилване на "обмен на данни", т. е. нашите личните данни вече няма да са лични. Ще има нови закони в Европа, Турция, САЩ и всички държави с претенции да бъдат наричани - демократични. И каква ще тази демокрация - без права, никой няма да ни каже, че ни отнемат правата и свободите, защото това е "за наша защита"- от тероризма.


Ако т. нар. Демократични държави искаха да се борят с тероризма, щяха да започнат от неговите корени - крайно консервативната форма на исляма - уахабизъм и салафизъм и държавите, които подкрепят тази идеология. 

Някой да е видял действия срещу тези държави или тази идеология? НЕ! Защо? Защо лекуват симптомите, а не причинителите на болестта наречена - уахабизъм и салафизъм?ИДИЛ и останалите терористични организации не се различава по нищо от Саудитска Арабия по отношение на идеология. Та нали и двете страни споделят една и съща такава – доктрините на Ал-Уахаби и салафизма, чиито източници са на арабския полуостров. Разрушаване на църкви, налагане на джизя на неверниците, убийства на шиити, забрана на жените да карат автомобили, да се показват без забрадки, пребивания с камъни, публични екзекуции. По какво се различава Саудитска Арабия от ИДИЛ?

В кралството на Сауд, както и в ИДИЛ е забранено християнството, няма нито една църква, има религиозна полиция, която арестува хора, които носят християнски символи, а наказанието за християнски проповеди е смърт. Жените нямат право да карат автомобили, нямат право да излизат без придружител, без хиджаб, ако бъдат изнасилени, не могат да се защитят, тъй като показанията им ще се броят за половин глас в съда. Ако жена се омъжи за чужденец, губи саудитското си гражданство. В Саудитска Арабия едно момче със светски възгледи, Раиф Бадауи, бе наказан с 1000 камшика и пребит за светски коментари в Twitter. И това не е изключение, а правило. Отношението към шиитите в страната е доста брутално. Всъщност в рапортите на „Амнести Интернешънъл“ се посочва, че Саудитска Арабия е извършила два пъти повече обезглавявания от ИДИЛ. Дори знамената на Ал-Нусра и подобните в Сирия са същите като на кралството, само че са черни.

Доста неудобна истина е, че най-големият спонсор на идеологията на тероризма са съюзниците на Великобритания, САЩ, Израел, Франция и Германия - Арабските диктатури - Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт и Катар. ЗАЩО? ЗАЩО няма нищо по този въпрос в свободните и демократични западни медиите, които обвиняват Русия в хибридна война?

Най-голямата полза от терористичните актове ще е за политиците и политическите партии, тези които ни управляват, те ще разширят своите права, за сметка на нашите граждански свободи.

Без Страх и Омраза, Плутокрациите (политическите партии) не могат да разширят своите права, за сметка на гражданските свободи. Без Страх и Омраза парите вложени във военни акции, "сигурност", агенции, външни съветници, частни гардове и армии ще намалеят. В момента, в който сполучливо успеете да създадете чувство на несигурност и страх у определени групи, етноси, националности спрямо други, започва да работи правилото „разделяй и владей“. Страхът води до омраза, а омразата до войни.


Огромните капитали на Западните корпорации и политици са вложени във военно-промишления комплекс, ако няма воини по света, терористични заплахи, страх, конфликти и военни заплахи - тази промишленост няма да бълва милиарди. Тези милиарди могат да купят всичките "свободни" медийни корпорации в Западния свят..., те притежават такава власт, че руската хибридна заплаха изглежда като сламка в морето.


От друга страна ухабитските диктатури - Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн и Дубай, имат не по-малки финансови възможности, от своята идеология те печелят позиции в Ислямския свят, демонстрирайки своето превъзходство и налагайки доктрините на Ал-Уахаби и салафизма.


Разобличаването на тази симбиоза ще отговори на въпроса - кой създаде тероризма, като световна заплаха, кой има полза от него и защото никой не се бори с тази обществено опасна идеологията, а всички търсят други виновници - терористи, държави, групировки и пр., виновни за това световно зло. 

Причината за войните в Близкия изток, бежанците в Европа и терористичните атентати не са Сирия на Асад, Ирак на Саддам, Либия на Кадафи - те не бяха демократични ръководители, но бяха много по-демократични и СВЕТСКИ от ухабитските диктатори, създатели и спонсори на т.нар. "умерени опозиции", подкрепяни от САЩ и Израел, създаващи цветни и кървави революции в Арабския свят и подкрепящи идеологията на терористите (винаги съм се чудил как Ал-Каида винаги се появява там, където и САЩ: Ал-Каида никога не е имала клонове в Либия, Ирак и Сирия преди инвазиите там).

Може и да странно, но Сирия на Асад, Ирак на Саддам, Либия на Кадафи бяха много по-светски и демократични държави, в сравнение на режимите в Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт, Катар, Йордания и Пакистан (всички до една - американски съюзници и приятелски държави на ЕС, всичките обаче са салафитски диктатури и тирании).


По времето на тримата диктатори - Асад, Саддам и Кадафи бежанските потоци бяха спирани и не достигаха границите на Европа, но и тримата "диктатори" не бяха нито уахабити, нито салафити и затова държавите им бяха унищожени, на тяхно място се появиха терористични организации, а бежанците заляха Европа (по волята на Саудитска Арабия, Израел и САЩ, а не на Господ Бог - без значение Алах или Христос).


Ако искаме да попречим на тероризма, са ни нужни не повече полицаи в Европа, не повече военни в Ислямския свят, не повече огради или емигрантски мерки, организации и лагери, а борба срещу идеологията, която терористите изповядват - уахабизъм и салафизъм.


Проблемът не са отделни държави или личности(ислямисти, лидери или диктатори), дори не са и терористите в Европа, проблемът е ИДЕОЛОГИЯТА на уахабитските диктатури, активно подкрепяна от САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Израел, ИДЕОЛОГИЯ намираща почва в толерантна Европа.утон за социални мрежи

4 коментара:

 1. Войната е БИЗНЕС, най-доходоносния откриван до сега.

  Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248, според доклад на American Journal of Public Health. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

  В доклада не са изброени и последните авантюри на САЩ в Сирия, Ирак и Афганистан.

  Огромните капитали на Западните корпорации и политици са вложени във военно-промишления комплекс, ако няма воини по света, терористични заплахи, страх, конфликти и военни заплахи - тази промишленост няма да бълва милиарди. Тези милиарди могат да купят всички (по-скоро няколкото) "свободни" медиини корпорации в Западния свят.

  ОтговорИзтриване
 2. Явно има проблем в методите, които се използват срещу тероризма. Има над 100 арабски канала, спонсорирани от Саудитска Арабия, които изповядват тази идеология. Няма значение дали атентатът в Манчестър е дело на "Ислямска държава" или "Ал Кайда", те търсят максимален брой жертви", коментира атаката Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания.

  ОтговорИзтриване
 3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1000837710066598&id=276157035868006

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване