Търсене в този блог

24 май 2016 г.

Върви народе възродени!

Върви, върви, но останаха ли възрожденци в България? След 2050 г. на 24 май, ще пеем "отлетяха българите от България"!
В 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, обявиха професори от Центъра за демографска политика.

Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците - 1,2 млн, а българите - едва 800 хил. души.

Ситуацията беше сравнена с Армагедон от проф. Петър Иванов. Етносът, който сега има мнозинство, загубва културната си идентичност - българите дори не наричат децата си с български имена. Очертавайки дебългаризирането, той посочи разширяващото се присъствие на чалгата и навлизането в политиката на циганския манталитет - на тарикатство, кражби, безотговорността.

Демографската криза поставя заплахи към националната и икономическа сигурност на България, предупреди проф. Петър Славейков. Застаряването и намаляването на населението и особено на българския етнос води до проблеми с работната сила и със социалните плащания, поставя въпроса за бъдещото политическо развитие на страната, подчерта той.
Ромският проблем сега е воденичен камък за България и ако до 20 години не бъде решен, страната ни ще се удави, смята проф. Трендафил Митев. Ромската общност е най-динамично развиващата се и най-деградиращата. Тя сега стига векове надолу - на нива, на които никога не е била, посочи още професорът. Припомни още, че проблемът е бил решен и то нелошо в България - „минавайки през Строителни войски, ромът имаше професия и самочувствие на равен на българина. На ромските деца се даваха дрешки и книжки, а не пари на майките да раждат", обясни проф. Митев.

Според прогнозите на Центъра, българският етнос през 2075г. ще е от 500 000 души, а през 2100г - на 300 000. Същевременно, турците ще са 1,3 млн в 2075г, а в 2100г. - на 1,5 млн. Циганите от 5,5 млн. в 2075г ще станат 8 милиона през 2100г.

България е в състояние на национална катастрофа, обяви Костадин Костадинов. Според него демографските проблеми на страната са трета национална катастрофа - българският народ изчезва. Пари в пенсионния фонд няма и все по-малко ще има кой да работи и да го пълни, предупреди още той и подчерта, че временни козметични мерки няма да помогнат. Трябва да има специална институция и специален министър по тези въпроси, категорични са представителите на Центъра за демографска политика. Те са подготвили писмо до премиера Бойко Борисов, в което излагат вижданията си и настояват държавата да осъзнае като основен проблем постепенното изчезване на българския етнос.


Често ме апострофират, че показвам проблемите, но не предлагам решение. Решението е просто, нарича се Демографска реформа. Може да се гласува от обикновено НС. Реформата я знаят всички политици, но никой не иска да я приложи, защото сме подчинени на НАТО/ЕС/САЩ и евро-атлантическите ценности, българите сами се заличаваме, защото не искаме да се опълчим на новите ни господари. Тук е решението: http://todor.vetsov.com/2015/01/blog-post.html , но няма кой да гласува про-български закон и да го приложи. 


Мафиотите - политици вече не са червени, те познават само цвета на парите, парите, които ги превърнаха от комунисти в псевдо-демократи, парите, които първо им бяха подсигурени от СССР, после от ЦРУ, мафията, а сега от ЕС (западните плутокрации).

утон за социални мрежи

3 коментара:

 1. Аз изтъквам, че една от причините е демографският дисбаланс който се създава, между Азия и Европа, и Балканите, дисбаланс, който е решително в полза на ислямският свят откъм Мала Азия. И приблизително същото нещо наблюдаваме и сега, стига да сме акумулирали в себе си достатъчно поука от миналото за да не допуснем този бент да се скъса, нали, да се осъществи тази историко-демографска осмоза. Тогава ние сме пак на топа на устата, така както сме били и в средата на 14в. Така, че аналогии има, за съжаление човекът много е погълнат от ежедневието, все си смята, че той и неговата епоха са уникални, че той не може да бъде повторен, нито епохата може да бъде повторена. Може би е така, аз все пак съм почитател така, в известен смисъл, на хегелианството, може да стане повторение.

  Проф. Христо Матанов

  ОтговорИзтриване
 2. В 2017г., в резултат на 30-годишния преход, България е напусната от повече от 2,5 млн. от собствените си граждани, а от тях близо 32% са хора с висше образование. По изчисленията на един от най-добрите български математици, тези хора всяка година произвеждат доход в страните, в които се намират, близо 100 млрд. долара. Това означава, че страната се е лишила, грубо казано, от още един национален бюджет. 

  Съгласно изследванията на теста ПИЗА на Организацията за икономическо сътрудничество към ООН, проведен сред деца между 9-ти и 10-ти клас, които вече ще завършат и ще поемат било към студентската скамейка, било в живота, 30% от тези деца са функционално неграмотни в трите направления – математика, природни науки и български език и литература. 41,5% са функционално неграмотни в областта на литературата - четат текст, но не разбират. 42% са функционално неграмотни по математика – четат със заекване условието на задачата, но не разбират за какво става дума. 38% са функционално неграмотни по природни науки. Вероятно мислят, че агрегатното състояние на водата има 4 форми. Само 13, 6 % от децата от по-долните социални групи показват добри резултати по математика, природни науки или литература, което означава запушване на лифта за социално придвижване от по-долните към по-горните нива на системата и тежко социално разслояване. За ваша информация във Виетнам този процент е 70%. 

  45% от първокласниците в България през 2016 г. нямат за роден език българския. Между 130 хил. и 200 хил., няма точна статистика, напускат училище, т. нар. „ранно отпадане“. 38% от българите не завършват въобще висше образование. Същевременно в страната към днешна дата има 52-53 висши училища. Тези висши училища обявиха прием тази година за около 70 хил. студенти, при положение, че завършващите абитуриенти са около 58-60 хил. човека. Очертава се дефицит от близо 10 хил. души, което означава, че всеки един, уважаващ себе си ректор на висше училище, следва да издаде една много важна заповед: вечер университетът да се заключва, защото ще влезе някое куче и ще завърши. Същевременно огромна част от тези завършващи абитуриенти, които влизат в съответните висши училища получават „дипломи с фактура“ т.е. функционалната неграмотност, се превръща в структурна неграмотност. Тези хора, тези неграмотни генерации ще влязат в активен социален оборот и както казваше големият руски режисьор Сергей Михалков: „Днес деца, утре народ“. Утрето дойде днес. България е една от страните с най-високи показатели по образованост, по коефициент на интелигентност, по разпространение на науката и образованието като особена ценност на нашия народ, в момента се нарежда след 50-60 място във всички международни класации. В 2017г., не в 1917г. 

  ОтговорИзтриване
 3. Всяко трето жилище у нас е необитаемо, цените на имотите са драстично по-високи спрямо доходите ни

  15% от населението ни живее домове, които се споделят от повече от едно семейство, показва доклад на Световната банка през 2017г.

  В същото време цените на жилищата са много високи, сравнени с размера на доходите. В градовете има над 2,5 милиона жилища. Оказва се, че над 600 хиляди са празни, иначе казано 25% от апартаментите са обезлюдени. Това важи за София и големите градове.

  През 2006/7. Румъния бяха последни в ЕС след нас! След мандатите на ГЕРБ,НДСВ и Тройната коалиция, сега ние сме последни в ЕС след Румъния!

  Румънските пенсии и заплати са ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ от НАШИТЕ!

  ОтговорИзтриване