Търсене в този блог

10 май 2015 г.

Болшевиките - лъжи и факти за терористите на 20 век.


        Сталин заедно с лидерите на болшевишката революция, евреите - Ленин и Троцки

Днес се допуска масова грешка или по-скоро целенасочено медийно изопачаване на фактите, че болшевикте, руснаците, комунистите и съветските социалисти са едно и също нещо - злото на 20 век, което чрез СССР заразява Източна Европа и продължава да тормози Европа и в началото на 21 век.

Днес никой не оспорва факта, че Ленин напуска Швейцария със своите 32 привърженици във военен германски брониран влак, носещ злато и валута, достатъчни за започване на революцията. Той преминава през военните германски бойни линии, охраняван от германски войници. Но този факт, въпреки, че е документално доказан, остава силно подценяван.

Според един рапорт до Руското генерално командване на 14 февруари 1916г. в източната част на Ню Йорк се е състояло тайно събрание на 62 делегати. Целта на събранието им била да обсъдят начина за започване на голямата революция в Русия. Според делегатите в момента условията били много благоприятни, с изключение на финансовия въпрос. Някои от членовете веднага уведомили събранието, че той е напълно подсигурен, като многократно било споменавано името на Якоб Шифф. На 27 март 1917г. Троцки (Лейб Давидович Бронштейн) напуска Ню Йорк с още 275 свои последователи на път за Канада. В Нова Скоча канадските власти го задържат, защото откриват у него 10 000 долара - голяма сума за времето. Въпреки че Троцки притежавал американски паспорт, канадците отказват да го пуснат, защото знаели кой е и защо се връща в Русия. По същото време Канада/САЩ и Царска Русия воюват срещу Германия. Евентуална революция застрашавала интересите на Канада и САЩ понеже при неин успех Ленин би сключил мирен договор с Германия, а тя, като освободи войските си от руския фронт, би ги насочила срещу канадските и американските. Така и стана. Под натиска на американския президент Уилсън, който действа против интересите на собствената си страна, канадците пускат Троцки и придружаващите го. Ето малко повече информация за Троцки, това е руски документален филм, в който са включени и западни историци, включително американци и французи - https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=V9C4u8qN-zs

Още преди да е завършила революцията, помощта отпусната от Германия свършва. Ленин се обръща за помощ към Уоилсън, който веднага изпраща 20 милиона долара от специалния си военен фонд - записано е в регистрите на Конгреса на САЩ на 2 септември 1919г. През 1926г. Рокфелер отпуска на Съветския съюз 75 000 000 долара заем и става негов скрит съдружник. Рокфелер построява там петролна рафинерия, която спасява до известна степен икономиката на Съветския съюз.През 1966г. САЩ намаляват контрола над експорта с комунистическите страни. Много стоки, смятани дотогава за стратегически, са освободени от ембаргото. Забрана за износ на Съветския съюз е имало върху много видове оръжия на САЩ, въпреки нея чрез Рокфелер построиха завод на р. Кама, най-голямата в света по производство на танкове и др. военна техника. В 1989г. Рокфелер и фирма на Ротшилд и синове от Лондон започват там строителство на повече от десет каучукови завода и огромен завод за алуминий. От много отдавна Рокфелер притежава изключителните права да прехвърля технологични новости от САЩ в Съветския съюз в най-различни отрасли, включително военния.

Парите са играли винаги една от най-важните и мръсни роли в историята на революциите, в съдбите на държавите. Любопитен е факта, че през 1918 г. от общо около 3,800 комисара в Русия, около 2,800 са американци. Една ключова част от тях са бивши мафиоти от долната източна част на острова Манхатън (около Деланси и Ривингтън улици), които съпровождат Троцки през пролетта на 1917 г. на кораба Християния. Тяхното пренасяне е платено от банкера Яков Шифф, роден в къщата на Ротшилд във Франкфурт. Тези бивши американски бандити стават преториянската гвардия на Ленин, и му спасяват кожата по време на въстанието на левите есери през юни 1918 г. Тъй-като много от тях не говорят руски, в началото те биват представяни за 'латвийски стрелци'.

Надявам се, че тези, които все още не са си отговорили на въпроса как се появяват болшевиките в Русия. Груба грешка е да се обобщават термините - болшевики (ленинисти), комунисти (сталинисти), социалисти (постстанилисти) и руснаци, номенклатура и руски олигарси. Всички те са различни и всеки, който иска да ги обощи цели да насажда омраза към Русия, руските граждани и всичко руско - култура, наука, изкуство и т.н. Езикът на омразата е търсения от "Световните Олигарси", който мрази той не може да "вижда" истината.

Днешните болшевишки, отново са тези който разпалват войни. American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес - 248 въоръжени конфликта след края на ВСВ; САЩ започват 201 (81%), убивайки 30 милиона души.

Докладът обхваща и разглежда периода 1945-2001г. American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

Нито една българска медия не би си позволила да отрази факти като този. Шепа чужди медии и издания все пак споменаха за изследването, водено от Дейвид Суансън. Доклада е сбор от исторически събития, които убягват на широката публика, въпреки че са всеизвестни. Броя на въоръжение конфликти, разпалени от САЩ ясно показва кой е най-големия световен агресор. В доклада не са изброени и последните авантюри на САЩ в Сирия, например, нито последните инвазии в Ирак и Афганистан.

Доклада разглежда и други аспекти на глобалния милитаризъм като обема на военните разходи на някои от най-могъщите държави.

Разходите на Съединените щати от глобалните военни разходи (общо за целия свят – бел.ред.) съставляват 41% от него. Следващия, който харчи най-много е Китай с 8.2%, следван от Русия – 4.1%, след тях се нареждат Обединеното Кралство и Франция с 3.6%. Ако всички военни разходи на САЩ за година бъдат сумирани става ясно, че САЩ харчи около $1 трлн. долара годишно“, отбелязват авторите на доклада.Светът днес е арена на пропагандна война между транс-Атлантическия блок, включващ държавите от Западна Европа, САЩ и Канада, и Евразийския регион, обхващащ геополитически страните от пост-съветското пространство, обединени около Русия. Стратегическата цел на войната на словото е манипулирането на световното обществено съзнание за спечелването му за една от двете каузи – тази на „демократическите ценности” (на транс-Атлантическия лагер) или на новите пазарни отношения между бившите съветски републики и, потенциално, някои от азиатските държави, необхванати от вездесъщия контрол на САЩ. Подобна информационна война е една от формите на съвременната икономическа война, която се води между съперничещи си световни и регионални сили – към гореспоменатия пример можем да добавим противоборството на Китай и Япония, САЩ (и Израел) с Иран, Северна и Южна Корея и пр. 

Живеем в свят, в който корпорациите стават все по-големи, по-властни и по-могъщи. Корпорациите лобират за да защита на своите интереси, съответно спонсорират определени лидери, партии, политически режими и дори цели държави. Световната глобализация превърна редица фирми в мегакорпорации, много по-могъщи от редица държави. Тази теория не е нова, дори не е конспиративна. И ако през 20 век имаше Студена и идеологическа война, то днес всички войни са икономически и за да съм по-точен не се водят от държави и правителства, а от олигарси и корпорации.

Изводите може всеки сам да направи. Ако смятате, че САЩ имат право да "Изнасят Демокрация" могат да погледнат тази статия - http://todor.vetsov.com/2015/03/blog-post_8.html

утон за социални мрежи


14 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
 2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
 3. Посланникът на САЩ в Русия Дейвид Францис изпраща през януари 1918 г. следната телеграма:
  „Болшевишките лидери, мнозинството от тях евреи, 90% от които са емигранти завърнали се от САЩ. Тези емигранти по същество са интернационалисти, които малко ги е грижа за Русия, но се стремят да разпрострат влиянието си над целия свят, с помощта на световна комунистическа революция“.
  Американският вестник “Jewish Chronicle”, от 4 април 1919 г. пише:
  „ТОВА, ЧЕ МЕЖДУ БОЛШЕВИКИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЕВРЕИ, ПРОСТО ОТРАЗЯВА ФАКТА, ЧЕ ИДЕИТЕ НА БОЛШЕВИЗМА, СА И НАЙ – ДОБРИТЕ ИДЕИ НА ЮДАИЗМА”!

  ОтговорИзтриване
 4. В ЦИК – избран на Петия Конгрес на Съветите от 62 члена всички са евреи.
  Комисариат (министерство) на армията – всички евреи. Комисар на армията и флота е Троцки; Комисариат на вътрешните работи – всички евреи; комисар Нарком – Зиновев (Апфельбаум); Председател на Висшата Революционна Комисия на Републиката – Лев Троцки; Членове на Петроградския ВЧК – всички евреи; Членове на Петроградския съвет – всички евреи; Членове на Московския ВЧК – Председател – Дзержинский – полски евреин; Членове на коллегията на ВЧК – по-късно става КГБ – всички евреи; Комисариат на външните работи – всички евреи; Администрация на Народната Банка – всички евреи; Главен комисар по ликвидацията на частните банки – Анрик – евреин, негов помощник Мойсей Ковш евреин; Членове на Комитета по ликвидацията на частните банки – всички евреи; Комисариат на Правосъдието – всички евреи; Председател на следствената комисия на революционния трибунал: Глузман – евреин; Следователи в Трибунала: Легендорф и Слуцкий – евреи; Генералнен прокурор: Фридкин – евреин Висш Съвет на Народното Стопанство – всички евреи.

  ОтговорИзтриване
 5. В ЦИК – избран на Петия Конгрес на Съветите от 62 члена всички са евреи.
  Комисариат (министерство) на армията – всички евреи. Комисар на армията и флота е Троцки; Комисариат на вътрешните работи – всички евреи; комисар Нарком – Зиновев (Апфельбаум); Председател на Висшата Революционна Комисия на Републиката – Лев Троцки; Членове на Петроградския ВЧК – всички евреи; Членове на Петроградския съвет – всички евреи; Членове на Московския ВЧК – Председател – Дзержинский – полски евреин; Членове на коллегията на ВЧК – по-късно става КГБ – всички евреи; Комисариат на външните работи – всички евреи; Администрация на Народната Банка – всички евреи; Главен комисар по ликвидацията на частните банки – Анрик – евреин, негов помощник Мойсей Ковш евреин; Членове на Комитета по ликвидацията на частните банки – всички евреи; Комисариат на Правосъдието – всички евреи; Председател на следствената комисия на революционния трибунал: Глузман – евреин; Следователи в Трибунала: Легендорф и Слуцкий – евреи; Генералнен прокурор: Фридкин – евреин Висш Съвет на Народното Стопанство – всички евреи.

  ОтговорИзтриване
 6. Болшевиките са били евреи ....Майор Шулер – три мандата американски генерален консул в Русия, в телеграма от 1- ви март 1919 г. пише:
  „Може би не трябва да се казва в САЩ открито, но болшевишкото движение, от самото начало се контролира от евреи, от най-гнусен тип“.
  В друга телеграма Шулер също пише:
  “ От 384 болшевишки комисари, двама са негри, 13 руснаци, 15 китайци, 22 арменци, и повече от 300 евреи. 264 евреи пристигнаха от Америка след падането на царското правителство“.

  ОтговорИзтриване
 7. Уинстън Чърчил, през 1920г. пише: ,,От дните на Спартак-Вайсхаупт (главата на мистериозните Илюминати) до Карл Маркс и (социалистите Лев) Троцки, Бела Кун, Роза Люксембург и Ема Голдман този световен заговор за проваляне на цивилизацията... непрекъснато расте.
  Той играе определено разпознаваема роля в трагедията на Френската революция. Той е главният подбудител на всяко подривно течение през XIXв., а сега, най-накрая, тази банда от необикновено личности от подземния свят на големите градове в Европа и Америка е сграбчила руския народ за косата и на практика е станала безспорен господар на тази огромна империя."

  ОтговорИзтриване
 8. ,,Един от най-големите митове на съвременната история е, че Болшевишката революция в Русия е народен бунт на потъпканите маси срещу омразната управляваща класа на царете" - пише Грифин, който твърди, че планирането и финансирането на революцията идват от финансисти в Германия, Великобритания и САЩ.

  ОтговорИзтриване
 9. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 10. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 11. "Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк. Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд- лидер на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс- апостол на тези, които искат да унищожат всички останали."
  Блументал, Judisk Tidskrift, 57, Sweden, 1929

  "Някои го наричат марксизъм. Аз го наричам юдеизъм."
  Райнхолд Нибур, Реч пред Еврейския институт по религия, New York, October 3, 1934

  "Ние, евреите, сме унищожители и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят."
  Морис Самуел, Jon Gentiles, p.155, Harcourt, Brace, 1924

  ОтговорИзтриване
 12. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 13. Искам да споделя документалния филм на американския професор по история - Ричард Спенс.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=V9C4u8qN-zs

  Има много хора, които ще скочат, че това е Конспирация, защото филма е дублиран на руски и има български субтитри, ето защо давам малко допълнителна информация за автора.

  Foundation’s 2007 documentary film, “Leon Trotsky: The Secret of World Revolution".

  Ричард Спенс е професор по история от университета в Айдахо. Специализира в руското разузнаване и военната история, а неговите курсове включват модерен шпионаж, антисемитизъм и холокост.

  Същото така:

  Доктор на историческите науки от 1981 г., Калифорнийски университет, Санта Барбара, Калифорния, модерна Европа, Близкия изток.

  Награди и признания:

  2012, NROTC Faculty Excellence Award
  2012, Nominated for UI Distinguished Faculty Award
  2011, Nominated for UI Distinguished Faculty Award
  2011, Recognized for Distinguished Service to the International Studies Program
  2010, Fellow, Anti-Terrorism Program, Foundation for the Defense of Democracy, Tel Aviv (June 2010)
  2010, NROTC Faculty Excellence Award
  2009, University of Idaho Alumni Award for Faculty Excellence
  2006 Nominated for University of Idaho Award for Advising Excellence
  2003 University of Idaho, ASUI Outstanding Faculty Award
  2002 University of Idaho Alumni Award for Faculty Excellence
  2002 Nominated for University of Idaho, ASUI Outstanding Faculty Award

  ОтговорИзтриване