Търсене в този блог

5 април 2015 г.

Войната за Украйна.

Източната част на днешна Украйна никога не е била част от Украйна. Стана такава при болшевиките, които трябваше да увеличат дела на пролетариата в Украйна за сметка на Донбас. Това беше единствената причина за преместването на тези райони в Украйна. Ето какво написа немския генерал Паул Рорбах, който в началото на ХХ век написа: "За да се елиминира опасността, която Германия среща в лицето на Русия, е необходимо напълно да се отдели украинска Русия от московска Русия". За немския генерал Украйна и Московия са Русия. Той говори за необходимостта от вътрешно разцепление. Но и Рорбах не е оригинален. Той развиваше идеята на немските политици от края на ХІХ век, в това число на Бисмарк, който предложи някои мерки за решаване на проблема и сочеше необходимостта от насъскване на Украйна срещу Русия "Трябва да култивираме сред украинците народ, чието съзнание да бъде променено до такава степен, че да мразят всичко руско".

Така че става дума за историческа психооперация и психологически саботаж, чиято цел е появата на русофобски славяни – орки, на служба на западния Саруман. Тя беше разработена в рамките на Проекта Галиция, от шпионските служби на Австро-Унгария и кайзерова Германия, наследени от службите на Третия Райх на Хитлер, а след това на ЦРУ и немската БНД.

Така стигаме до работата на шпионажа в полза на Четвъртия Райх на немците.

Първата оранжева революция в Киев през 2004 г. беше организирана от местните неолиберали. Онези, които стояха зад нея на Запад считаха, че ще е достатъчна за създаването на антируска Украйна, както успяха в Полша, Чехия, България. Но не беше. Заради това при сегашните събития се появи съюзът на неолибералите и неонацистите, т.е. неолибералите са фасадата на Запада. Неонацистите и шуровите групи са онези, които свалиха Янукович и сега тероризират Източна Украйна.

Съветваха Янукович да не си играе с огъня и с Тягнибок и да не му помага да развива своето движение. Идеята на Янукович беше проста – ще помагаме на Тягнибок, а при избори Изтокът, изплашен от него, ще гласува за Янукович. Но Западът използва тази ситуация за различни цели.


Появява се въпросът защо това се случва именно сега?


На първо място, Украйна е напълно изкуствена конструкция, която можеше да функционира нормално само в рамките на СССР. Въпреки че имаше шанс наред с Русия и Беларус да бъде единствената постсъветска държава, която да застане на собствените си крака, тя не можа. Украинската ССР беше важна за СССР. Но извън СССР Украйна не е способна да развитие. Украинските олигарси изяждаха постепенно наследството, оставено от СССР, но както са казвали римляните – "Съдбата не дава нищо вечно". И през 2013 г. това наследство беше изконсумирано напълно. Русия повече не можеше да ги спасява. Но това беше нежелателно за САЩ.

На второ място, след 2004 г. западните кукловоди мислеха, че Юшченко и Тимошенко ще могат да решат проблема. Но те не можаха. И Янукович дойде на власт. Но той играеше с американците, играеше и с Русия, и накрая загуби всичко.

Резултатът от тези 20 години е положителен за Запада. Те бяха много ангажирани в Украйна. И американците помпаха пари в различни неправителствени структури и организации, фасади на ЦРУ и други служби. През всички тези години в Украйна действаше и бандеровското подземие в сътрудничество с американските и немските шпионски агенции.

Кризата или по-точно гражданската война в Украйна има много аспекти, като всяка голяма ситуация. Много причини доведоха до сегашния взрив. Не става дума само за сблъсък между Русия и Запада. Действат и други фактори.

На първо място, всичко започна с конфликта вътре в украинската олигархична класа, така наречените украински бизнескланове. Още през 2013 г. се появиха прогнози, че през 2013 г. ще избухнат брутални конфликти между украинските олигарси. И това се случи.


Какво се разбира под кланове в Украйна.


Има няколко основни клана:

На първо място е Донецкият клан на Ринат Ахметов, чието богатство се оценява на 16 милиарда долара, и който действа предимно в минодобива и металургията на стомана. Този клан включва Борис Колесников, Клуеви, Юри Иванюшченко.

Вторият клан е кланът на семейство Янукович. Те контролират митниците, фермерството и инфраструктурата. Този клан е сравнително по-беден, но има силни позиции в администрацията. По времето на Янукович Украйна затъна напълно в кризата. Затъването започна още по времето на Кучма, Юшченко и Тимошенко. Янукович довърши започнатото от тях.

Интересно е да се проследи ръстът на украинската класа на милиардерите. През 2010 г. бяха 8 души, през 2011 г. – вече 21. Янукович действаше също в тази посока. Неговите основни спонсори бяха Ахметов и Дмитрий Фирташ. Имаше разделение на труда – Ахметов контролираше правителството, Фирташ – президентската администрация.

Следващият клан е на Фирташ, с РосУкренерго, производството на енергия и на химикали. Те са и основният партньор на глобалния клан на Ротшилд в Украйна. Един от основните съветници на Фирташ е Роберт Шелдън Джонс. Той е от групата на Ротшилд и от английската шпионска централа MI-6.

Следващата корпоративна група е Приват. Тя е най-интересната. Това е групата на циониста Игор Коломойски с лично богатство от около 3 милиарда долара. Негов партньор е Генадий Боголюбов. Коломойски е основният двигател на онова, което се случва в Украйна. Евреин, роден през 1963 г. Активно подпомага хасидистката група на Шабад, която не е секта, а движение. Стар приятел на Борис Березовски. Притежава 200 компании, контролира 40 процента от украинските медии. Притежава и футболните отбори Днипро, Днепропетровск, Арсенал – Киев и Апоел – Тел Авив. Вицепрезидент на футболната федерация на Украйна.

Информациите за връзките на Коломойски с международната организирана престъпност са стотици. Той е спонсор на Юшченко, Тимошенко и Кличко и на нациста Тягнибок. По този начин става спойката между ционизма и нацизма. По-точно евреите плащат на нацистите. Не е странно, че евреинът Коломойски действа заедно с нациста Тягнибок. Основната цел на Тягнибок е да накара руснаците и украинците да воюват помежду си.

Има още една група - на Виктор Пинчук. Той е племенник на Кучма. Хора на Пинчук са сегашният и.д. премиер Яценюк и Тигипко. Пинчук е тясно свързан с ЦРУ и MI-6.

За групата на оръжейната търговия, военните технологии и наркотрафика никой не иска да говори. Споменават се различни имена – Вадим Рабинович, гражданин на Израел, Украйна и Унгария, Сергей Максимов и семейство Деркач. Старият Деркач беше шеф на украинската държавна сигурност. Сега действа в оръжейната търговия.

Важна е историята, там са формулите за бъдещето, а те показват, че Великите сили решават (НЕ ЕДНОСТРАННО, а тайно се договарят), къде какво ще се дели, кое старо ще изчезна и какво нов ще се появи на карта на света. Когато няма тайна договорка или тя бъде нарушена - избухват големи войни. България винаги е замесена в тези големи войни, защото не е имала добра дипломация, която да участва в тайните международни договорки. Изключение прави Стамболов, който успява и плаща за това с живота си! Голямата политика е много е проста, но медийната пропаганда ни облъчва в друга посока, показва ни други истини, нарочно усложнява и манипулира информацията, представейки елементарни договорености, като сложни и компромисни проекти, решения и последствия!

Ескалацията на напрежението на Евро-Майдана от 20.02.2014 е 
конкретната причина за избухването на Украинската гражданска война. В този ден се окървави протеста със снайпери, снайперистите избиха невинни хора и мирната прозападна демонстрация се превърна в граждански конфликт. Който стреляше със тези снайпери на 24.02.2014, е знаел, че протеста ще прерасне в нещо по-голямо, ще се включат фашистките украински фракции и нажежената обстановка ще се взриви.

В Интернет, се появи запис, в който върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, за да обсъдят своите впечатления от ситуацията в Украйна. По време на разговора, Урмас Пает споменава, че снайперистите които са избивали хората на киевския евромайдан са били наети от лидерите на Майдана. В интервю Пает заяви, че всички има доказателства, че протестиращите и служителите на правоприлагащите органи убити същите снайперисти, т.е лидерите на Майдана, които се ползват с подкрепата на САЩ и ползват средства на непрвителствените американски организации, дават началото на гражданската война. По-късно по куршумите в жертвите този разговор е потвърден, защото украински криминалисти установяват, че с едно и също оръжие е стреляно по протестиращите и служителите на правоприлагащите органи. Дългата ръка на ЦРУ, чрез своето прикритие - неправителствените организации решава, че е време да радикализира тези протести и да си спретне една локална война, за която Путин ще е виновен.
https://www.youtube.com/watch?v=mp9xoIhmNt0

Определено става ясно, че т. нар. "стрелци", които убиха 14 полицаи, раниха още 85 и причиниха смъртта на 54 цивилни протестиращи са били 'агитатори' на трети страни. Много очевидци, включително и Янукович, и полицейски служители вярват, че тези чуждестранни елементи са били внедрени и носят отпечатъка на ЦРУ.

Спомнете си "смяната на режима" при Уго Чавес от 2002 г., когато той беше временно свален от длъжност, след като про- и анти-Чавес демонстрации бяха предизвикани от мистериозни стрелци в офис сгради. Това напомня и на сходните техники от началото на годината, когато легално избраното правителство на Николас Мадуро за малко да бъде свалено от размирици след протести за и против него.

В този случай 'Клането на Майдана' беше представено в западните медии като резултат на нестабилното, брутално, проруско правителство на Янукович. Може да си спомните, че той си отиде заедно със споразумението от 21 февруари, което беше сключено с опозиционни партии и чрез посредничеството на трима външни министри от ЕС, които искаха да се отърват от него като свикат предсрочни избори. На следващия ден обаче сделката беше безсмислена, тъй като добре въоръжени неонацистки радикали принудиха Янукович да напусне страната с повтарящи се опити за неговото покушение. Но на следващия ден прозападното правителство беше установено и веднага беше признато от САЩ (точно като при преврата срещу Чавес през 2002 г.).

Мръсната история се повтаря отново и отново, но трагичните последици от този преврат са, че Западът поддържа доминиращата история за "Руснаци в Крим", когато всъщност става въпрос за "Американци в Украйна". Истината все още не се казва на Запад. Вярвам обаче, че тя накрая ще излезе наяве на Запад и се надявам, че това ще спре бъдещата лудост.

Аз не подкрепям Виктор Янукович, той може би е най-корумпираният президент, който Украйна е имала. Но начинът, по който Янукович беше свален от власт – и въпреки че много от украинския народ го искаше извън властта, показва намесата на прозападна, трета страна, начело с Виктория Нюланд, Джон Маккейн, Американската агенция за международно развитие (USAID), Националната фондация за демокрация и т. н. Защо например при положение, че толкова много полицаи са убити и ранени, никой не провежда разследване при новото правителство?

Днес никой не говори за този запис - той не е опроверган като фалшив, но е потънал в забрава. Според руски медии телефонният разговор е изтекъл от Украинската служба за сигурност. Записа не опроверган и от 26.02.2014, два дена след като започна Гражданската Война в Украйна, която все още е наричана конфликт...


Няма коментари:

Публикуване на коментар