Търсене в този блог

21 април 2015 г.

Властта на 21 век - конспирация или реалност?


Вярвате ли в конспиративни теории, аз не, но ще споделя с Вас очевадното. 

Живеем в свят, в който корпорациите стават все по-големи, по-властни и по-могъщи. Корпорациите лобират за да защита на своите интереси, съответно спонсорират определени лидери, партии, политически режими и дори цели държави. Световната глобализация превърна редица фирми в мегакорпорации, много по-могъщи от редица държави. Тази теория не е нова, дори не е конспиративна. И ако през 20 век имаше Студена и идеологическа война, то днес всички войни са икономически и за да съм по-точен не се водят от държави и правителства, а от олигарси и корпорации.

Най-важната война през 21 век е информационната, затова наблюдаване масово медийно окрупняване. Медийните корпорации поглъщат малките и развиват своите  алтернативни канали в Интернет, работят с най-големите PR-агенции. В днешният свят истината е това което виждаме и чуваме по медиите, а те отдавна не са независими. Факт е, че тези големи медийни корпорации са собственост на неколцина олигарси/корпорации. Но тази шепа хора са жадни за власт над правителствата, те искат да властват над общественото мнение, те притежават новините и сензациите, техни са големите ТВ мегакорпорации, печатни издания, радиа, интернет портали и PR агенции. 

Контрола на общественото мнение е ключа към контрола на политиците, този контрол дава пряк достъп до обществените (държавни) средства - най-големия и сигурен световен доход. Тези алчни и властолюбиви хора, ще ги наречем - "световни олигарси", правят всичко възможно техните решения да бъдат представяни от медиите като политически решения взети от политиците, в името на Държавата, а не от Корпорациите в името на техните интереси. "Световните олигарси" полагат големи усиля да осмеят 'конспиративните теории' да ги неутрализират, да ги обезценят, дори да ги характеризират като антидържавни и 'опасни' за обществото. "Световните олигарси" управляват всички големи икономики като Русия, САЩ, ЕС, Австралия, Канада, имат огромно влияние в държавите от ОПЕК, Израел, дори в Китай, те са собствениците на повечето правителства в света, защото те са най-големите спонсори на политическите партии във всички 'демократични' държави!

Разбира се "Световните олигарси" не живеят в хармония - те се състезават по между си за повече власт, пазари и влияние. Големите корпорации водят свои икономически воини, но ако изкажеш отрицателно мнение срещу Корпорациите, веднага те обвиняват, че си антисемит, защото болшинството от тях са собственост на евреи. Истината е, че и евреите са жертва на шепа хора, които си преписват еврейски корени - за престиж. Да тази шепа хора, които притежават най-големите фирми и корпорации ни карат да припознаваме в тях всички евреи. Аз не мисля, че евреите са злото или руснаците или американците, не това са точно определени хора - световните-олигарси, хората които притежават медиите, военните корпорации, енергийните корпорации и големите фармацевтични компании. Същите хора решават къде и кога ще има война и как да я предизвикат. За световните-олигарси няма национална или етническа принадлежност, обикновено това са известни и уважавани хора, представящи себе си като правоверни юдеи, но в действителност са нерелигиозни и крайно безскрупулни, алчни и безчовечни. Техни ярки представители са най-богатите ашкеназки фамилии в света и редица не популярни, но много влиятелни сиви кардинали от всички раси и религии. Разбира се има и азиатци, католици и протестанти, религията е само външна обвивка, лишена от значение за хората, за които властта и парите са всичко.

Очевидно е, че в момента дори и правителствата на САЩ, Русия, Германия, Франция, Япония, Китай и т.н. не са реалните ръководители на своите държави. Политическите решения се представят като решения на Държавата, на гражданите на държавите, но реално са решения на световните-олигарси. Корпорациите използват медиите да настройват държавите или по-точно казано населението на определени държави - едни срещу други. 
Световните-олигарси насърчават, чрез своите НПО-та и медийната пропаганда всички видове ОМРАЗА - национална, етническа, религиозна, регионална и междудържавна. Нека хората се мразят, световните-олигарси имат проста задача - разделяй и владей! А в Русия има доста за разделяне и владеене, затова сега ни облъчват - "трябва да мразим Русия и всичко руско".

Голямата политика е много е проста, но медийната пропаганда работи в друга посока, показва ни други 'истини', нарочно усложнява и манипулира информацията, представейки елементарни договорености, като сложни и компромисни проекти, решения и последствия!

Ако днес изразиш анти-американска позиция, то веднага те обявяват за - атакист, путинова подлога, русофил, рубладжия и т.н. Ако изразиш анти-руска позиция, то тогава си платен от Сорос или от Отворено общество или си западен "писар" или друго цветущо обидно определение. Ако упрекнеш корпорациите, тогава означава, че си антисемит, психично болен, страдащ от конспирационни фобии и пр. Аз и от трите страни често съм "хранен" с най-цветущи епитети. Това елементарно черно-бяло мислене само показва нивото на критиката. Моля да ме извините, че не съм русофил , нито западнофил, просто обичам да ползвам главата си по предназначение!Няма коментари:

Публикуване на коментар