Търсене в този блог

8 март 2015 г.

Алтернативни медии ще бъдат 'разобличени'.

Според последното проучване на „Галъп“ повечето млади хора на възраст между 18-29 години не вярват на корпоративните медийни гиганти като „Си Ен Ен“, „Би Би Си“ и прочее. Оказва се, че младите търсят независими и алтернативни източници за информиране и засилват съмненията си, че големите медии не са нищо повече от пропагандна машина за фабрикуване на мнения, оправдаващи правителствените политики и прикриващи собствените им спорни решения, често в ущърб на самите хора.

Все повече млади хора, заявяват при проучванията, че корпоративните медии са под контрола на правителствата и разузнавателните агенции. Младите хора са анти-военно настроени, а опозицията на ЕС и НАТО нараства именно заради възхода на независимите журналисти и алтернативните информационни сайтове, отчитат запознатите.

Възхода на алтернативната медия хвърли в паника неоконсерваторите и западната преса, която стартира мащабна пропагандна кампания срещу тези сайтове, използвайки тактиката да омаловажава подобни информационни сайтове и медии, заявявайки, че те са „конспиративни“ или пък са пряко свързани с враговете на държави като САЩ. С времето се доказа, че алтернативната медия е тази, която първа заговори за това, което след време Вашингтон призна. Кой заговори пръв за това, че Съединените щати излъгаха за войната в Ирак, за мъченията, с които си служи ЦРУ, за подслушването на конгресмени? Всичко това беше наричано „конспирация“, но сега, когато тези неща се признават официално с огромно закъснение корпоративните медии започват да споменават за тях. Разкритията на Едуард Сноудън, например, също потвърдиха това, за което корпоративните медии мълчаха, а правителствата наричаха „конспирация“.

Много често ще срещните в медиите (всички): "САЩ взе решение за" или "Русия води агресивна политика срещу", или "България прие санкции срещу". По този начин в съзнанието на всички нас подсъзнателно ни се внушава, че тези действия и решения на отделните държани Държавите, са решения на населението на тези държави. И тук идва въпроса защо медиите ни втълпяват, че решенията на различните държани управници са всеобщи действия и решения на всички граждани. В момента когато обобщим Държавата и нейното население, ние попадаме в клопката на медийната пропаганда. Под Държавните действия и решения трябва да се разбират действията и решенията на УПРАВНИЦИТЕ на държавата, а НЕ на нейното НАСЕЛЕНИЕ.

Нима, ние българските граждани сме съгласни за действията и бездействията на нашите управници? Нима ние гражданите на България се унифицираме с българските политици? Не, защото на всички ни е ясно, че ние нямаме контрол над тях. На всички ние е ясно че нашите политици не са управници а мафиоти.

Същото е положението в Русия, нима мислите че всички руснаци харесват Путин и олигарсите (корпорациите, които между другото 90% са собственост на руски евреи), но когато по медиите излезе новината Русия е агресор, Русия е заплаха, Русия подкрепя терористите в..., всички ние правим асоциация с всички руснаци и не се даваме сметка, че това са действия на Путин и Олигарсите около него, а не на руснаците. Да, но с това умишлено зомбиране медиите постигат своята основна цел - карат ни да мразим - Путин, Русия и най-вече всичко руско, руснаци, пруски суровини, руски продукти - програмират едни нови русофоби в Европа и света. Днес ни зомбират, че Русия и руснаците са най-големия враг на света, те са виновни за всичко. Ето така шепа хора в Русия сриват авторитета на всички руснаци.

Защото действията на САЩ не са решение на американските граждани, а на американското правителство, управлявано от корпорациите. Разбира се, може да възразите и да ме опровергаете, че Президента, Депутатите и Сенаторите са избрани от гражданите и представляват тяхната воля. Тук ще възразя, защото това би било валидно само в пряка демокрация, при представителната демокрация, като е у нас - картинката рязко се изкривява. Първо Президента, Депутатите и Сенаторите са избрани мнозинството от гражданите и то от мнозинството от тези които са решили да гласуват - т.е с 1/4 до 1/3 от имащите право на глас можеш да управляваш.

Очевидно е, че в момента дори и правителствата на САЩ, Русия, Германия, Франция, Бразилия и т.н. не са управниците на своите държави. Реално държавите се управляват от корпорациите и олигарсите, и точно те представят техните решения като решения на Държавата, на гражданите на държавите, за да прикрият своите действия. Удобно нали, но за да могат да власт по-дълго над гражданите корпорациите използват медиите да настройват държавите или по-точно казано населението на отделните държави - едни срещу други. Така, че руснаците (в това число не включвам руските олигарси) са виновни за всичко - нека всички да ги мразят, това е угодно на западните корпорациите, те имат проста задача - разделяй и владей! За да може да има обществено одобрение на военните действие, с които се постигат целите на корпорациите и олигарсите е необходимо да има медийно облъчване, необходимо е да притежават медиите за да отнемете тяхната независимост, необходимо е всички медии да "свирят" в синхрон на своите собственици.

Корпрациите и олигарсите в днешното съремие контролират политическия, обществения и кулптурния живот, но използват държавите като прикритеие на своите действия. Корпарациите и олигарсите са собствениците на всички значими медии. Медиите са ноебхдими на всички властимащи за да зомбират населнието и ние всички сме жертва на това зомбиране.

Интернет търсачки, в това число и Гугъл, всичко алтернативно ще бъде заклеймено като "конспиративно" анти-държано и т.н...

С лека ръка алтернативните сайтове са отхвърляни като измислици русофилски, но ще се изненадате, че има много и анти-руски руски сайтове. Плюс твърдението че щом са руски - лъжат за всичко е логическа грешка ad hominem. Разбира се - ще бъдат изкривени през тяхната призма, но не непременно грешни. Общо взето руските сайтове свободно говорят за грешките на западняците, а те на свой ред - за грешките на руснаците. И така като човек чете медии от двата лагера, си сглобява по-пълна картина, която показва, че за корпорациите, държавите са само средство, но не и цел. Ако днес изразиш анти-американска позиция, то веднага те обявяват за - атакист, путинова подлога, русофил, рубладжия и т.н. Ако изразиш анти-руска позиция, то тогава си платен от Сорос или от Отворено общество или си западен "писар" или друго цветущо обидно определение. Ако упрекнеш корпорациите, тогава означава, че си антисемит, психично болен, страдащ от конспирационни фобии и пр. Аз и от трите страни често съм "хранен" с най-цветущи епитети. Това елементарно черно-бяло мислене само показва нивото на критиката. Моля да ме извините, че не съм русофил , нито западнофил, просто обичам да ползвам главата си по предназначение! 

US Government Using Trolls To Attack Conspiracy Theorists

Няма коментари:

Публикуване на коментар