Търсене в този блог

8 март 2015 г.

Александър II ли е българския освободител?


В нашата изкривена реалност, ако слушате медиите и разчитате, че децата ни ще научат историята само от манипулираните учебници - много се лъжете.

Всяка година около 3 март се появяват антибългари, които разпросаняват доста измислици, глупости и фалшификации, свързани с ролята на Русия и опити за всяческо омаловажаване на руските заслуги за Освобождението на България от Османско ИГО, като например внушението, че ние сме били… платили със злато за войната или дори, че не е имало ИГО и българите са живеели добре като рая̀ (رعايا). Защото е политическо некоректното да се разпространяват "неудобни" факти - за да не насаждаме омраза. По добре да не се споменава, че османците са имали право да изнасилват, убиват и отвличат рая̀ - безнаказано, а насилствените помохамеданчвания са плод на развинтена фантазия - въобще не е имало ислямизация в българските земи, сякаш османците са ни превзели през 19 в., а какво става преди това не е политическо коректно.

Пропускаме, че няма нищо без пари, друг е въпроса, че според истинските тролове в България сме платили тонове злато за свободата си, тонове злато, които не сме имали, но сме ги платили - магически. Това просто не е вярно - да дължали сме тези тонове злато, но не сме ги платили. Та накрая са опростени, което само показва, че троловете се хранят от чуждите НПО-та и разчитат на нашето невежество, слабо образование и масово насажданата крайна русофобия.

Нека всички добре помнят, че в навечерието на Руско-турската война нито една държава в света не искала да има голяма славянска държава на Балканите, с изключение на Руската империя. Това е така, защото в този кратък период от време, ние имаме общи интереси с Русия - те искат влияние на Бълканите и проливите, а ние възстановяване на българаската държава в границите на Екзархията. Тези руски желания не са от любов и братство към българите, това са имперските амбиции на Александър II, но моля Ви нека правим разлика между блоярите в Кремъл и руснаците, които следват заповеди и вярват, че идват да помогнат на един поробен народ. И последно, нека да не забравяме секретните договори от 1876 г. и 1877 г. – Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция, станали основа на Берлинския договор, те са подписани са по инициатива на Англия, Франция и Австро-Унгария, а не на Русия!

Отговора е: Александър II е преследвал своите имперски интереси, а истинските освободители са българските опълченци (много от които бесарабски българи) и войниците на императора (те не са били само руснаци)! Американски, немски, австрийски и английски кости на Шипка няма!

Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.
Сега е модерно да сме толерантни към всички резняци, но да мразим Русия и всичко руско, защото имаме нови господари и не е добре излизаме - непокорни роби.

утон за социални мрежи

8 коментара:

 1. http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=38998

  ОтговорИзтриване
 2. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 3. Въпреки, че е литературно съчинение, тези думи са валидни като днес, така и през 19 век:
  - Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
  - Не знам, ага.
  - Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. И знаеш ли защо?
  За да могат твоите апапи да им скочат отгоре, и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш...

  ОтговорИзтриване
 4. Въпреки, че е литературно съчинение, тези думи са валидни като днес, така и през 19 век:
  - Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
  - Не знам, ага.
  - Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. И знаеш ли защо?
  За да могат твоите апапи да им скочат отгоре, и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш...

  ОтговорИзтриване
 5. Никъде и никой обаче не каза и не спомена речта на главнокомандващия на имперската руска армия княз Николай Николаевич, който започва своето обръщение към войската така: “Офицери, унтер-офицери и солдати на армията на която аз съм водач. Ние ратуваме не за победа, а да защитаваме нашите християнски братя! Да защитаваме християнската вяра! Търпението ни се изчерпа! Ние имаме царската дума и тя е последна, войната е обявена! Напред, нашата кауза е свята! С нами богъ!“

  Е как да се каже такова нещо по нашите медии? Та то въобще не е евроатлантическо? И много други неща обаче не се казват по нашите медии. Срещу кого се бият например руснаците? Срещу турците? Да, но не само. Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.

  Хайде сега да ви запитам – ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Сега виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца.

  Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно.

  http://kostadin.eu

  ОтговорИзтриване
 6. -- В Интернет около Трети март традиционно се появяват доста измислици, глупости и фалшификации, свързани с ролята на Русия и опити за всяческо омаловажаване на нейните заслуги за Освобождението (като напр. внушението, че ние сме били… платили със злато за войната?!) . За Освободителната война България НЕ Е ПЛАТИЛА И 1 СТОТИНКА ! Нима още не е ясно това? Има сериозни изследвания, достоверни източници, а и някои предавания по нац.телевизии тези дни добре го показаха. България не плаща нищо за Войната и Освобождението - най-малкото, защото такъв правен субект - Държава България - НЕ СЪЩЕСТВУВА до Берлинския конгрес! Я вижте текста на Сан-Стефанския договор - къде има някакъв член за плащане? Но за турските плащания към Русия си има, нали ? Впрочем, има едно частично неголямо плащане - за издръжката на руските войски (до 50 000), които остават тук 9 месеца да пазят границите и реда в страната (пълна с разбойнически банди от разбити турски части! и черкези), докато новата държава си направи армия, милиция и въобще нужните институции. (СЛЕД Войната!) С две думи - взели сме под наем малко руска войска, докато стъпим на краката си горе-долу, и този наем трябва да се плати. Но ние и това не изплащаме - след Съединението плащаме частта за Сев.Б-я, но не и за Изт.Румелия. Става дума за безлихвен дълг, който безсрочно може да се отлага. И трето, още по-важно: Русия ПЛАЩА И ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НИ от 1908 г. на Турция, тъй като Турция, губейки правата си, първо трупа войски на границата, а после се съгласява да и се плати една бая големичка сума, от която Б-я е можела да плати максимум 80 млн. (към 40%), и пред опасността от война РУСИЯ ПЛАЩА ИСКАНАТА СУМА НА ТУРЦИЯ ! Добре е да се знае, че веднъж руснаците плащат за освобождението ни - с кръв, човешки животи, материални загуби, политически рискове - и втори път за независимостта ни 1908 г. - само с пари. Точка. Четете историята, а не истеричните писания на някой си Гочев. ( Този последен заем на теория Б-я трябва да го изплати в неопределено бъдеще, но така и нищичко не плаща- НИ СТОТИНКА - почва Първата Св.война и в 1918 г. Съв.съюз отменя всички дългове. )
  - ИСТИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО ! И аз не обичам съветския тоталитарен строй, но да отричаме ролята на Царска Русия в Освобождението ни, да я черним, е признак на най-лоши качества на характера - благородният човек умее да е признателен, простакът-плебей (май някои от пишещите ще се познаят) - не може да е признателен, това е непосилна тежест за душичката му! Истината е ясна -нашата държава България възкръсна, благодарение на сериозните военни, човешки и материални жертви и рискове, които пое Русия на император Александър ІІ.

  ОтговорИзтриване
 7. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 8. -- В Интернет около Трети март традиционно се появяват доста измислици, глупости и фалшификации, свързани с ролята на Русия и опити за всяческо омаловажаване на нейните заслуги за Освобождението (като напр. внушението, че ние сме били… платили със злато за войната?!) . За Освободителната война България НЕ Е ПЛАТИЛА И 1 СТОТИНКА ! Нима още не е ясно това? Има сериозни изследвания, достоверни източници, а и някои предавания по нац.телевизии тези дни добре го показаха. България не плаща нищо за Войната и Освобождението - най-малкото, защото такъв правен субект - Държава България - НЕ СЪЩЕСТВУВА до Берлинския конгрес! Я вижте текста на Сан-Стефанския договор - къде има някакъв член за плащане? Но за турските плащания към Русия си има, нали ? Впрочем, има едно частично неголямо плащане - за издръжката на руските войски (до 50 000), които остават тук 9 месеца да пазят границите и реда в страната (пълна с разбойнически банди от разбити турски части! и черкези), докато новата държава си направи армия, милиция и въобще нужните институции. (СЛЕД Войната!) С две думи - взели сме под наем малко руска войска, докато стъпим на краката си горе-долу, и този наем трябва да се плати. Но ние и това не изплащаме - след Съединението плащаме частта за Сев.Б-я, но не и за Изт.Румелия. Става дума за безлихвен дълг, който безсрочно може да се отлага. И трето, още по-важно: Русия ПЛАЩА И ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НИ от 1908 г. на Турция, тъй като Турция, губейки правата си, първо трупа войски на границата, а после се съгласява да и се плати една бая големичка сума, от която Б-я е можела да плати максимум 80 млн. (към 40%), и пред опасността от война РУСИЯ ПЛАЩА ИСКАНАТА СУМА НА ТУРЦИЯ ! Добре е да се знае, че веднъж руснаците плащат за освобождението ни - с кръв, човешки животи, материални загуби, политически рискове - и втори път за независимостта ни 1908 г. - само с пари. Точка. Четете историята, а не истеричните писания на някой си Гочев. ( Този последен заем на теория Б-я трябва да го изплати в неопределено бъдеще, но така и нищичко не плаща- НИ СТОТИНКА - почва Първата Св.война и в 1918 г. Съв.съюз отменя всички дългове. )
  - ИСТИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО ! И аз не обичам съветския тоталитарен строй, но да отричаме ролята на Царска Русия в Освобождението ни, да я черним, е признак на най-лоши качества на характера - благородният човек умее да е признателен, простакът-плебей (май някои от пишещите ще се познаят) - не може да е признателен, това е непосилна тежест за душичката му! Истината е ясна -нашата държава България възкръсна, благодарение на сериозните военни, човешки и материални жертви и рискове, които пое Русия на император Александър ІІ.

  ОтговорИзтриване